woensdag, 4 september 2024

Marije Veenstra, Janine Donselaar en de vakgroepen van Silverrade (inmiddels Silverein), Beweging 3.0, Quarijn en Amstelring zijn al in de prijzen gevallen als trotse kennisdelers.

Het doel van de award is om het delen van kennis binnen de PgD te stimuleren. Vele handen maken tenslotte licht werk. En weest gerust: het gaat echt niet om het ei van Columbus. Juist praktische oplossingen die het werk makkelijker maken, kunnen heel waardevol zijn voor collega’s. Denk aan een werkwijze voor beginnende collega’s, een klinische les over een specifiek onderwerp, een agendastructuur voor een vakgroep overleg wat heel prettig werkt, een heldere uitleg voor verzorgenden over een bepaald onderwerp, mooie inzichten vanuit de intervisiegroepen etc. Denk dus vooral niet te groots en meeslepend. Stuur je producten in en deel die kennis! Mail de door jullie ontwikkelde werkwijze, presentatie, document of protocol voorzien van het logo van je organisatie en een korte toelichting naar info@pgdexpertise.nl en wie weet wordt jullie vakgroep de kennisdeler van 2024 

De PgD stimuleert het delen van kennis binnen het netwerk, bijvoorbeeld door scholing, supervisie en het werk van de kennismakelaar. In 2018 heeft het bestuur van de PgD een prijs in het leven geroepen, die we sindsdien elk jaar uitreiken aan een collega of vakgroep die een mooie bijdrage geleverd heeft aan het uitwisselen van kennis. Het bestuur van de PgD hecht veel waarde aan de uitwisseling van expertise en stelt daarom €500,- ter beschikking. De bestuursleden (Noud Engelen, Margje Mahler, Saskia Danen en Marrik van Rozendaal) zullen de documenten beoordelen op grond van hun kennis en ervaring in de ouderenzorg. Insturen kan tot 15 november 2024.

developed by